iulie 6, 2018

Ghid pentru ingrijirea stomelor

Stim cu totii ca sanatatea este o stare fizica si fiziologica pe care de cele mai multe ori nu o apreciem decat in momentul in care simtim ca o pierdem. In plina sanatate (uneori aparenta), nu ne gandim  cum am  reactiona daca am avea o boala pentru care este necesara o interventie chirurgicala  prin care un segment de intestin sau un capat de ureter va fi eteriorizat la suprafata abdomenului pentru realizarea unei stome, de aceea am alcatuit acest ghid care sa va raspunda la intrebari  daca sunteti intr-o astfel de situatie.
ianuarie 20, 2017

Stiti cum va puteti obtine usor produsele medicale necesare in mod gratuit? Iata ce trebuie sa contina dosarul

Produsele Medical Express pot fi obtinute GRATUIT sau COMPENSATE PARTIAL, prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate in raza careia aveti domiciliu, pe baza deciziei aprobate si eliberate de aceasta institutie.
decembrie 14, 2016

Ce inseamna o operatie fara plasa chirurgicala?

Pentru hernie sau eventratie, care asociaza defectul parietal substantial, operatia fara plasa chirurgicala prezinta risc de recidiva (tensiune in tesut, lipsa vascularizatie), o recuperare post-operatorie lenta si mobilitate scazuta.
decembrie 14, 2016

Incontinenta urinara la femei

Incontinenta urinara, pe intelesul tuturor, reprezinta pierderi involuntare de urina. Cauzele aparitiei incontinentei urinare sunt date de disfunctia vezicii urinare - hiperactivitate cu incontinenta prin imperiozitate slabiciunea sistemului sfincterian
decembrie 14, 2016

Avantajul utilizarii staplerelor hemoroidale in operatiile moderne

Boala hemoroidala nu poate fi vindecata prin procedeele clasice deoarece acestea nu se pot adresa cauzelor aparitiei afectiunii. O operatie fara folosirea staplerului inseamna traumatizarea structurilor canalului anal, esentiale pentru o buna functionare atat a defecatiei cat si a mecanismelor de continenta , de finete pentru gaze si materii fecale lichide.
decembrie 9, 2016

Utilizarea cateterelor

Majoritatea persoanelor care au probleme cu controlul vezicii urinare – aceştia suferind de retenţie sau de incontinenţă urinară – pot beneficia de autocateterizarea intermitentă. Retenţia urinară reprezintă imposibilitatea golirii complete a vezicii urinare.